NIEUWSBERICHTEN 2014-2016

Oventje bij kaarslicht

Het was mooi, hier de foto's.

Met dank aan Dieny van Dooren.

Een aantal vrijwilligers in samenwerking met basisschool Oventje organiseren"Oventje bij kaarslicht"

Lieve buurtbewoners.
Op donderdag 22 december wil Basisschool 't Oventje haar jaarlijkse kerstviering houden.
Dit jaar hebben we bedacht om er "Oventje bij Kaarslicht" van te maken.

Wij hebben iedereen rondom school gevraagd om op deze avond van 17:30 tot 20:30 uur de gewone verlichting in en om de huizen te doven en zo mooi mogelijk in kerstsfeer te versieren met lichtjes en kaarsjes.

Aan deze avond hebben we direct onze actiedag gekoppeld dus er zullen ook kraampjes staan waar zelfgemaakte spulletjes verkocht worden maar ook nog andere kraampjes. Langs de straat komen zo veel mogelijk vuurkorven staan en op zes locaties worden fragmenten uit het kerstverhaal uitgebeeld door figuranten. Een koor zal de sfeer verhogen met het zingen van toepasselijke liedjes.
Ook zal er een frietwagen aanwezig zijn en zijn we nog druk doende met soep en andere spijzen.
Uiteraard allemaal voor de actiedag van school dus kom vooral met veel honger. Nodig uw kinderen, ouders en vrienden uit voor deze gezellige avond. Iedereen is welkom. Wilt u zelf nog met een kraam er gaan staan dan kunt u dat kenbaar maken via mijke1@yahoo.com

Mochten er nog vragen zijn of wilt u heel graag helpen dan kunt u mailen met Jolanda@complimentbv.nl. Zij zal dan zorgen dat u zo snel mogelijk antwoord krijgt.

Met vriendelijke groet,
Kerstcommissie Basisschool Oventje Mijke, Ellen, Jolanda, Ben, Fien en Gonny

Carnaval 2016

Met een grote en enthousiaste groep buurtbewoners deelgenomen aan de optocht van de Smouskes, thema was 't gouden jubileum van onze buurtvereniging, het was dan ook allemaal goud wat er blonk. Zelfs de bekende paal was in het goud. Er werd volop gedanst, geklapt, gezwaaid en gedraaid op, door een aantal dames, ingezongen lied.

Mooi was dat er bij de 63 deelnemers ook de oudere generatie goed vertegenwoordigd was.

Bezoek Sint

Ook dit jaar bracht de Sint weer een bezoek aan de kindertjes van buurtschap Oventje.

De Sint in gezelschap van twee Zwarte Pieten werd in Cafe 't Oventje verwelkomt met luid gezang van de Oventjese kinderen.

En samen met de Pieten maakte ze er weer een gezellige boel van.

Paas activiteit 2015

Traditioneel op Paaszaterdag organiseert buurtvereniging Oventje het paasei zoeken. Een activiteit voor de peuters en kleuters van het Oventje, op de Prikkehei.

Na een regenachtige morgen kwam gelukkig in de namiddag het zonnetje er door. Paaseieren zoeken een speurtocht met vragen en een ei verstopspel waren vandaag de opdrachten. Ook was er gevraagd een tekening of een knutseltje te maken om kans te maken op de nieuwe wisselbeker. De winnaar hiervan was Jet Bongers die met een mooi huiselijk Paastafereeltje de Paassfeer wist weer te geven.

Carnaval 2015

Onder het motto dat alles op 't Oventje als een lopend vuurtje rond gaat, deden zo'n 40 bewoners van het Oventje mee aan de carnavalsoptocht van de Smouskes. Uitgebeeld met een lopend vuurtje op wielen en een hele stoet met vlemkus. Ook het alweer verdwenen bordeel werd door een dame van lichte zeden in beeld gebracht.

Met deze creatie wisten de deelnemers, wat mij betreft, een enigzins tegenvallende 4e prijs in de wacht te slepen. Maar mee doen is belangrijker dan winnen, toch!!!

KORT VERSLAG JAARVERGADERING 2015

Een mooie opkomst voor de jaarvergadering was onze hoop, omdat we na de pauze over de toekomst van ons Oventje wilden discussiëren. En we mogen dan ook niet klagen met zo’n 45 met de aanvang van de vergadering en 60 leden die over het Oventje wilden mee denken en praten.

Jaarvergadering: Na de opening door de voorzitter deed onze secretaresse via een PowerPoint de presentatie van het jaar en kasverslag van 2014, alle activiteiten werden door genomen en met foto’s gepresenteerd.

Bestuursverkiezing: Aftredenden niet herkiesbaar was dit jaar Marja Santegoets, Wilma van Hal had zich aangemeld als nieuwe kandidaat, Wilma werd zonder te stemmen aan het bestuur toe gevoegd. De voorzitter bedankte Marja voor jaren die zij in het bestuur heeft gezeten met een klein aandenken en een bloemetje.

Carnaval: Bonita van Dijck en Elly Opsteeg hadden aangegeven om te stoppen met de aansturing van de carnavals commissie. Helaas kwamen er uit de vergadering geen nieuwe kandidaten, dus zullen we daar nog voor opzoek moeten.

Jubileumcommissie: Omdat in 2016 onze buurtvereniging 50 jaar bestaat willen we vast een commissie benoemen die dit feest gaat organiseren. Uit de vergadering kwamen Rob Geerts en Theo Cornelissen alvast naar voren om deze commissie op te zetten, dus als er nog leden zijn die zich hiervoor willen aanmelden kan dat bij deze twee heren.Enkele dagen na de vergadering heeft ook Gonny Huvenaars zich aangemeld.

 

Bezoek van Sint en zijn Pieterbazen

DEC.2014

Ook dit jaar heeft de Sint met zijn Pieten de kinderen van het Oventje met een bezoek vereerd.

De pakjes waren deze keer hogerop verstopt,en de Pieten moesten de zolder op, zoals op deze foto is te zien.

Meer foto's hier langs in het menu onder Bezoek van de Sint.

Gezellige 57+ activiteit

Onze jaarlijkse 57+ avond was dit jaar een kookactiviteit, voor degene die zelf iets wilde koken was er de gelegenheid gemaakt om hun kookkunsten te laten zien en voor wie dit niet was weggelegd kon al vast een drankje vooraf doen.

Margit en Elly hadden de boodschappen al gedaan en de recepten met werkwijze lagen klaar zodat iedereen meteen kon beginnen.E r kon gekozen worden uit 11 recepten, waaronder een paar vleesrecepten en een paar toetjes.

Nadat iedereen hun gerecht klaar had konden we aan tafel en genietten van onze eigen kookkunst, we denken dat het goed smaakte want op het einde was er niet veel meer over. Na een half uurtje pauze konden we nog genieten van enkele heerlijke toetjes.

Er werd nog een hele tijd gezellig na gebuurt en geborreld en iedereen vond het weer een geslaagde activiteit.

De recepten staan hier langs onder recepten 57+.

Sept. 2014 TOG Burendag

Onder het motto "koppen bij elkaar" hadden de buurtschappen Trent, Oventje en Graspeel dit jaar de burendag samen georganiseerd. Het bleek een gouden greep de burendag met een spelletjesmiddag te beginnen voor iedereen friet en af te sluiten met een grandioze feestavond. Onder een stralen zonnetje deden de kinderen de spelletjes, voetbalde op het pannaveldje, of het spectaculaire kratje stapelen. De allerkleinste leefde zich uit op het luchtkussen of in de zandbak. De ouderen deden waar deze burendag om was begonnen, buurten, met koffie of een biertje. De patatwagen ging un half uurtje eerder open om iedereen te voorzien van een echt heerlijk patatje.

Rond half negen opende de DJ de feestavond met rustige muziek zodat er nog wat gebuurt of gedanst kon worden. En tegen elfen knalde de eerste nummers van Zeelandse band In the Attic de tent in. Voor die mensen die dit te hard vonden was er buiten een flink warm kampvuur.

We kunnen met drie buurtschappen met een tevreden gevoel terug kijken op een geslaagde dag. 

Veel interesse van de jeugd in het kratje stapelen

UIT DE KRANT

Augustus 2014

In het menu ziet u een nieuw item "UIT DE KRANT" geheten, hierin staan een aantal kranten berichten uit vroegere tijden.

Deze kranten berichten zijn uit een uitgebreide verzameling van Mevrouw Dina van de Ven (van Tieske) zij heeft deze jaren lang uitgeknipt en bewaard.

Heel veel krantenberichten uit Zeeland waaronder veel van en over harmonie Zeelandia ,van de heemkunde en wat er al niet zo verder in de krant verscheen.

De berichten die over het Oventje gaan kun je hier nog eens terug lezen en er zullen nog berichten bijkomen.

Veel lees plezier.

Met dank aan Dina.

PS.

Als er een bericht over u bijstaat en dat u verwijderd wil hebben kunt u dat in een reactie kenbaar maken of even een mailtje naar gerritwillmm@home.nl  

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

06.05 | 17:12

leuke pagina ,ben zelf op het uiventje geboren dus heel leuk om te zien

...
21.05 | 18:47

t.vandenhurk43@gmail.com

...
21.05 | 13:13

Als u een e-mailadres geeft kan eventueel de foto en brief sturen.

...
21.05 | 09:25

Ik zie niet op welke foto, maar mijn broer heeft een copie van het boekje over het Oventje op de kop getikt. Misschien dat die foto er ook in staat.
Bedankt

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE